ERA Architects

The Carlu, before and after

In this line of work, there’s often nothing more satisfying than a juxtaposition of the historic, the as-found (generally neglected and derelict), and the restored. For your viewing pleasure, we present a few of these moments from the rejuvenation of the Carlu.

The Round Room at the Carlu – when it first opened in 1931, as-found before restoration, and after.


Detail of the central fountain, before restoration and after.

Detail of the central overhead light-fixture in the Round Room, before and after. Note the beautiful original grille set into the ceiling above the fixture, which reflects the original space-planning of the room below.  The exposed rivets in the central black band were also (originally) cleverly disguised sprinkler heads.

The main foyer of the Carlu, before and after.

Detail of the Carlu foyer display cases, before and after.  Note the unique, restored decorative air-return grille.